Juulke wordt geboren op 19 maart 1984 in Bilzen, zijn echte naam is Kristof. Hij is de derde zoon van Gina Beckers en Frans Schuermans. Zijn broers Freddy en Pascal gingen hem voor. Kristof komt uit een echte carnavalsfamilie. Zijn peter Gielke Beckers werd al eerder Brikkebekkerprins. Ondertussen heeft diezelfde Giel dit stukje nog eens 2x over gedaan en is hij nu beter gekend als Keizer Giel.
Kristof groeit op in de wijk hangveld in Rekem.
Als kind was het snel duidelijk dat Kristof het zingen in zijn bloed had. Elke zaterdagmiddaggaf hij een show, voor aan de straat. Live zong hij alle liedjes mee van het toenmalige Radio 2-programma "De Vlaamse Top 10". Tot spijt van de geburen. Maar het moet gezegd: echt élk liedje kende Kristof van buiten. Ook Tien Om Te Zien moest wekelijks bekeken worden, tezamen met het ganse gezin.
Ook op school, de Gemeentelijke Basisschool van Rekem, viel het op dat Kristof zijn talenten lagen bij het entertainen. Hij was een gemiddelde leerling en op het zesde jaar stelde men zelfs voor om hem naar de Herman Teirlinck-school te laten gaan.
Maar de ouders en Kristof zagen eerder heil in een echt diploma. Daarnaast zag Kristof het ook echt niet zitten om wekelijks in het Antwerpse te verblijven, zo ver weg van huis. Dus hier kwam niets van in huis.
Als enige van zijn klas maakte Kristof de overstap naar KTA Alicebourg in Lanaken, de middelbare school. Hier had hij aanvankelijk moeite met het maken van nieuwe vrienden, maar gelukkig bloeide hij zelf meer en meer open.
Muzikale optredens verdwenen naar de achtergrond. Kristof hield zich meer en meer bezig met het mixen van muziek, voornamelijk carnavals -en feestmuziek.
Op 16-jarige leeftijd mocht Kristof voor het eerst zonder zijn ouders naar een carnavalsbal. Voorheen mocht hij altijd mee, en mocht hij zelfs ieder jaar daags na de prinsenverkiezing in Rekem een dagje thuis blijven.
Op die 16-jarige leeftijd kroop Kristof in OC Kleinveld te Rekem het podium op en playbackte daar het "Puumelke" van JP Brikske en de hits van Thei & Compenei, plaatselijke carnavalshelden. Dit was een weddenschap die Juulke dus gewonnen had. Een plateau bier was zijn deel.
De week nadien in Boorsem werd hij naar boven geroepen door DJ Richard om die act nog eens over te doen. Kristof ging hierop in. En wat was het gekke? Die act werd gesmaakt door de aanwezige carnavalisten. De zaal stond op de kop.
Toen DJ richard aan de microfoon vroeg hoe hij heette, gaf Kristof geen antwoord, uit schrik dat zijn ouders zouden weten dat hij op het podium stond. Richard zette daarop dan maar "Juulke Zeuthout" op, een hit van "Ziesjoem", en vertelde erbij dat "deze jonge gas venaaf noow es Juulke door het leve geijt". Sindsdien kent iedereen Kristof beter als "Juulke".
Ondertussen schrijven we het jaar 2000, Kristof is 16 dan jaar. Onder impuls van zijn broer die vaste feest DJ in 't Sterfhuys in Maaseik is, krijgt Kristof een baantje op vrijdagnacht als "bakkepie" (manusje van alles). Later wordt hij in het café aan de overkant DJ in de Kris Kras. Het is daar dat Juulke de Nederlandse feestmuziek ontdekt.
Op zaterdag blijft Kristof (Juulke) echter vrijhouden om met zijn vrienden op stap te gaan naar de carnavalsbals. Discotheken waren absoluut zijn ding niet. Neen, rood-geel-groen!
Zijn stunten op het podium trokken ook de aandacht van de Brikkebekkers, de Raad van Elf van Rekem, en op 18-jarige leeftijd werd hij de 39e Brikkebekkerprins met de carnavalsgroep de Drankörgels, waar hij lid van was, als zijn prinsengarde.
Elk jaar maakten de Brikkebekkers een carnavalsschlager. Kristof, die heel wat kennis had van feestmuziek, vroeg of hij het liedje mocht maken. Het liedje "In Rekem ès het fies" werd een bescheiden hit in Rekem.
Het jaar nadien deed hij dat nog eens over. "Hela Ho" werd een GI-GAN-TISCHE hit. Onder impuls van Bertie van BM Studio, die meteen voelde dat hij iets speciaals in handen had, nam Kristof samen met zijn vrienden van de Drankörgels "Gank Mer Weg" op. Ook dit werd een grote hit. Twee hits op één jaar tijd... Kristof, neen Juulke was gelanceerd.
Het allereerste optreden van Juulke buiten Rekem was in Veldwezelt. In de oude zaal "De Toekomst" werd Kristof geboekt voor een optreden. Wat een eer. En hij werd zelfs betaald in de vorm van een plateau bier. Maar het was beter geweest dat die plateau bier pas na het optreden werd overhandigd. Halverwege het optreden liep Juulke plots het podium af, om backstage in een chipsdoos het niet verteerde bier terug te geven, tezamen met het avondeten. Een anekdote die nog geregeld wordt opgerakeld.
Jaren gaan voorbij, en Juulke blijft groeien. Het succes wordt groter en de optredens worden steeds professioneler.
In 2006 wordt Kristof papa van Chelsea. Bij de geboorte blijkt dat Chelsea het Downsyndroom heeft. De verwerking hiervan verliep erg moeilijk. Juulke besluit hierop even ademruimte te nemen en stopt een jaar met optreden.
Toen alles een beetje geheeld was, en onder impuls van de "Heifieste" maakte Juulke een doorstart op de Heifieste. Juulke was back in business. De komende jaren zou Juulke verder uitgroeien tot één van de meest populaire carnavalsartiesten in Belgisch Limburg. Elke tent of zaal heeft Juulke ondertussen op het podium gehad. En Nederlands Limburg? Dat bleef altijd zijn "blinde vlek".
Ondertussen kr eeg Chelsea 2 broertjes: Noah (in 2008) en Finn (in 2013).
In 2015 trouwt Juulke met Joeri. Het nummer "E Lève Lang" werd trouwens speciaal voor Joeri geschreven.
2015 is eveneens het jaar dat Kristofs moeder overleed. Zij overleed amper 2 maanden voor het huwelijk van Joeri en Kristof. Voor haar schreef hij postuum het nummer "Mama, zeen ich uch oets weer".
De Coronaperiode doet Kristof beseffen dat de rust die hij toen verplicht kreeg, deugd deed. Niet meer elk weekend optreden, maar lekker thuis op de bank met de kinderen. Na Corona krijgt hij dit gevoel maar moeilijk los. Hij begint te twijfelen of Juulke nog wel een toekomst heeft. Hij is ervan overtuigd dat het plafond is bereikt, tegelijkertijd hunkert hij terug naar de Corona-rust. Hij wil de papa zijn die hij altijd had willen zijn voor Chelsea, Noah en Finn. Juulke is simpelweg te groot geworden om, in combinatie met zijn job als teamcoördinator, ook nog tijd en rust te hebben als "Kristof". In totaal zijn er in 18 jaar tijd meer dan 150 Juulke-nummers opgenomen.
Uiteindelijk, in 2023, kraakt hij en besluit hij definitief een punt te zetten achter zijn zangcarrière. Het beruchte filmpje op facebook waar hij zijn afscheid aankondigt, slaat in als een bom. Dit voelde als een bevrijding.
Twee weken later in de Schirmbar in Rekem geeft hij zijn laatste optreden. Om veiligheidsredenen moest men de tent gedurende een langere tijd sluiten om de toestroom van het publiek veilig te laten verlopen. Daarnaast werd Juulke ook uitgeroepen tot "Ereburger van Rèkem". Wat een eer!!! Een mooier afscheid kan zich een artiest niet wensen.
De rust doet Juulke goed. Hij geniet van meer tijd met de kinderen, met zijn vrienden en engageert zich nu vooral achter de schermen van het carnavalsgebeuren.
Totdat...
Erwin vaan 't Merretkoer Juulke op het Oktoberfest in Rekem op het podium roept. Dit was van jongs af aan een grote droom van Juulke. Ze zongen samen Rèkem Alaaf, het Rèkemse volkslied dat Kristof (Juulke) heeft geschreven, en een Griekse Nach. De ontvangst, het gejoel van het publiek, was irreëel. Hier werd het zaadje gepland voor de comeback.
Kristof bekeek stiekem misschien wel 100 keer alle filmpjes van dit optreden die op Sociale Media de ronde deden. De goesting kwam langzaamaan terug. Maar, wist Kristof, dit kan toch niet? Ik ben pas gestopt, en nu zou ik terug beginnen.
In september 2024 speelt hij voor het eerst open kaart. Niet bij zijn intimi, maar bij zijn jeugdvriend Andy Derkoningen, lucht hij zijn hart. Er volgt een eerlijk en open gesprek over de voor -en nadelen van een eventuele comeback. Dat het niet evident is, is een zekerheid. Hoe het publiek gaat reageren: dat is eigenlijk het enige dat telt. Kristof maakt uiteindelijk de beslissing om één keer terug op te treden, om te weten hoe het voelt. Samen met de organisatie van de Schirmbar wordt er samengezeten om een grootse show op te zetten om de comeback van Juulke extra cachet te geven. Want waar kan hij best zijn comeback maken dan daar waar het ooit gestopt is (en ooit begonnen): in Rèkem. En die comeback moet "er boenk op" zijn.
Enige probleem... Echtgenoot Joeri wist nog van niks. Joeri zag goed hoe zwaar Juulke voor Kristof doorwoog. Hij ging niet meteen akkoord met alle plannen uit bezorgdheid voor de mentale gezondheid van zijn echtgenoot. Er worden afspraken gemaakt en heel wat dingen worden anders en nog professioneler aangepakt. Uiteindelijk staat Joeri de droom van Kristof niet in de weg en is hij ondertussen echt wel weer de sterke kracht achter de artiest.
Van september tot 14 februari... Zolang hebben alle betrokkenen dit geheim moeten bewaren. Om dan op 14 februari het bommetje van de comeback te droppen.
Op 1 maart 2025 was het dan eindelijk zo ver en maakte Juulke eindelijk zijn langverwachte comeback. In een propvolle Schirmbar was het terug feest, zoals (n)ooit tevoren. Juulke is back!